Értékes pontok, látványos mérkőzések

Az őszi szezon végére javuló formát mutatnak csapataink.

Pénteken a serdülő fiúk utaztak Barcsra, hogy megpróbálják a Satelit SE otthonában megszerezni az értékes pontokat. A tabellán velünk közel azonosan álló drávapartiak ellen nehezen indult a mérkőzés, ezúttal egy szokatlan tényező, a játékvezetők hiánya miatt. A Megyei Szövetség hamar talált megoldást, Nagyatádról kaptunk pót-játékvezetőket.

A mérkőzés már valamivel simább volt: az első félidő közepéig 1-2 góllal, majd a félidő végére kissé eltávolodva, bár két büntetőt is kihagyva, de hatgólos előnnyel fordultunk. (6-12)

A második harminc perc kiegyenlítettebb játékot hozott: az előnyünk megtartása mellett a büntetők értékesítése is sikerült, így alakult ki a végeredmény.

Satelit FC – PVSE-KESE 20-26 (OSB III fiú)

Szombaton a lányok léptek először pályára a Lenti csapata ellen. Gódor Mihályék lányai jól kezdték a mérkőzést, folyamatosan 1-2 gól távolságból követtük Őket. A félidőben két gól volt csupán a különbség és a játék képe alapján bizakodhattunk. (10-12)

A második félidő elején a vendégek el akarták dönteni a mérkőzést, minden második góljukra tudtunk csak válaszolni. A teljes mezőny fáradságát jelezte az elkésett megállító ütközések, a megadott büntetők nagy száma. A 46.-ik percre hatgólos hátrányba kerültünk, amit a mérkőzés végéig nem tudtunk behozni. Ez alkalommal sem sikerült a Lentitől pontot szerezni, de a játék képe, a küzdeni akarás alapján pozitívan tekinthetünk a jövőbe.

KESE – GÓ-NA Lenti 20-25 (IFJ III leány)

Szombaton másodikként felnőtt férfi mérkőzést láthatott a nézőközönség az Egyetemi Sportcsarnokban. A Baranya Megyei Bajnokságban utolsó hazai meccsként a DÖKE-Komló KC ellen léptünk pályára. Nehéz csatára számíthattunk, bár a múlt heti jó játékunk a tabellavezető ellen, valamint a Komló első idei veresége a sereghajtó Bácska otthonában kedvező jelnek tűnt a mérkőzés előtt.

Az első félidőben 14 percig fej-fej mellett haladtunk a jó erőkkel felálló vendégeinkkel. Kiváló beállósjátékukra még kiválóbb védekezésünk volt a válasz, magas szinvonalú kézilabdát játszottak a csapatok. 8-8-as döntetlennél megráztuk magunkat, s a félidő második felére kisebb előnyt sikerült kiharcolni. A félidei négy gólos vezetés bizakodásra igen, de megnyugvásra még nem adhatott okot. (18-14)

A második félidőben ellenfelünk fáradni látszott, fizikailag nem tudták felvenni a versenyt fiatal pécsi játékosaink lendületes támadásaival, átlövéseivel, a 60 percig biztosan álló hatosfalunkkal. A 45.-ik perctől kezdve növeltük előnyünket, az 55.-ikben már 10 gólos előnyben voltunk. A mérkőzés végére maradt a magabiztos különbség, a sportszerű találkozón ez alkalommal megérdemelt győzelmet arattunk.

PVSE II. (KESE) – DÖKE Komlói KC 36-28 (Baranya Megyei Bajnokság, férfi felnőtt)

A KESE idei utolsó tétmérkőzése szombaton 18:00-kor kezdődik, az elmaradt őszi fordulót pótolják be a férfiak egy kulcsfontosságú mérkőzésen a Harkány otthonában.

Köszönjük a kilátogató szurkolók bíztatását, találkozunk hazai pályán legközelebb az újévben.