Győzelem a pályán

Az első fordulóban a Satelit FC-hez látogattunk Barcsra.

 

 

Majdnem teljes kerettel és egy régi-új játékossal kiegészülve érkeztünk a sportcsarnokhoz.

Ebben az évben a célunk az építkezés: a tavalyi keretből maradt felnőttek mellé az ifjúsági csapatból csatlakoztak játékosok, így egy rutinos és egyben fiatal csapattal vágunk neki a küzdelmeknek. Elengedhetetlen, hogy elegendő mennyiségű és minőségű tétmérkőzést játsszunk, ezért a nem túl népes megyebajnokság meccsei fontosak a csapat jövője szempontjából.

A mérkőzés előtt egyeztettünk a játékvezetőkkel és a Megyei Szövetség képvidelőivel: megállapodtunk, hogy egy játékosunk érvényes sportorvosi engedéllyel, de versenyengedély nélkül fog pályára lépni.

Az első félidőben határozott, a tavalyi NBII-es szereplésnél keményebb védekezésünkkel, az ellenfél technikai hibáit kihasználva többgólos előnyt szereztünk. Mi magunk is sok hibával játszottunk, pontatlan befejezésekkel, sok kimaradt helyzettel, a félidő végére kissé kiengedve 5-9-es állással fordultunk.

A második félidő elején tovább folytatódott a jó szériánk, a félidő felétől többször is a tízgólos vezetésért támadtunk, de a kissé fáradt védekezés, ellenfelünk kitartása nem engedte átlépni ezt a határt. A mérkőzés végeredménye: 13-22.

Két kapusunk a félidőket egymás között elosztva, mindketten jó teljesítményt nyújtva járultak hozzá a győzelemhez. A büntetők értékesítésének szomorú statisztikája őket dícséri, mindkét csapatnak van hova fejlődnie: a hazaiaknál 11-ből 4, nálunk 8-ból mindösszesen 2 hetes talált a hálóba.

A mérkőzést a pályán megnyertük, de játékosunk jogosulatlan pályára lépése miatt a Szövetség a szabályok értelmében a mérkőzést 10-0 arányban a hazai csapat javára írta jóvá.

Péter Gergő (Kaposvári ESE): “A szezon első mérkőzésén sikerült remek eredményt elérnünk. Hibáink még bőven akadtak, és a hölgyek erőnléte sem az igazi, de így ebben a formában egy remek csapatot, közösséget alkotnak. Reményeim szerint szép jövő áll előttük. Számomra a hivatalos eredmény most kevésbé fontos.”

Folytatás december 2.-án Kutas ellen idegenben, majd a tervek szerint idén még egy teremtorna is vár a hölgyekre december 15.-én a Satelit FC rendezésében.