Hetvehhét gól Kaposváron, értékes pontok Barcson

A tavasz első bajnoki mérkőzésein a Paksi KSE Paksuli fiataljai látogattak hozzánk és Barcsra utaztak a lányok.

Szombaton napsütésben, a vendég csapat kérésére kb. 10 peccel a kiírt időpont előtt szólt a mérkőzés kezdetét jelentő sípszó idén először a Kaposvári Egyetem sportcsarnokában, elsőként a Serdülő Országos Bajnokság III. osztályában pályára lépő fiúknak.

A pécsi fiatalokkal tovább erősödött zöldkártyás keretünk a mérkőzés hetedik percében még döntetlenre állt (5-5) a jó egyéni képességekkel rendelkező ellenféllel szemben, de a félidő közepére a jó kapusteljesítmény és a feljavuló védekezés, az eredményes támadások többgólos előnyt eredényeztek. Az 5-6 gólos távolságot a félidő végéig meg tudtuk tartani, magabiztos vezetés tudatában készültünk a következő 25 percre. (19-13)

A második félidőben a vezetést végig megtartva, de a védekezést hanyagolva őrült rohanásba fordult a mérkőzés: a KESE történetének első olyan jegyzőkönyve készült, ami nem fért el egy nyomtatványon, így a szabályok szerint második példányt kellett nyitni a mérkőzés végén esett három gólnak. A végeredmény megérdemelt győzelem, bár a kapott gólok száma magas, mindez 2×25 perc alatt.

PVSE – KESE – Paksi KSE Paksuli (19-13) 41-36

A női Ifjúsági III. osztály küzdelmeit idegenben kezdék a lányok. A Satelit SE a tabella utolsó helyén áll, de az őszi két mérkőzés tapasztalatai alapján kevés gólos, szoros mérkőzés volt várható a két együttes között.

Az első félidőben végig hátrányban voltunk: a félidei négygólos különbséghez pontatlan lövések kellettek, a kapusba vagy mellé lőttük a labdákat. (14-10)

Kaposvári ESE, 2019

A második félidőben a védekezésünk sem volt makulátlan, a beállós körüli játékot nem tudtuk lekövetni, sokszor passzívig hagytuk folyni a támadásokat. Mindezt úgy, hogy a vendéglátóink csere nélkül voltak kénytelenek lehozni a meccset.

A félidő végére a szerencse mellénk pártolt, a végjátékban már mi voltunk előnyben, de egyenlített a végig becsülettel küzdő kis létszámú hazai csapat. Időkérés után a taktika egyszerű volt: minél tovább birtokolni a labdát és a végén gólt szerezni. A feladatot sikerült megoldani, a mérkőzés utolsó találatát mi szereztük, s a hátralévő öt másodpercben sikerült megőrizni az előnyt, így mondhatjuk, hogy pontokat mentettünk Barcson.

Satelit FC Somogytarnóca – Kaposvári ESE (14-10) 23-24

Folytatás a lányoknak csütörtök este a DAC ellen hazai pályán, majd szombaton irány Nagykanizsa a fiúknak, és a nagy rivális PEAC ellen idegenben a férfiaknak.