Indul a női megyebajnokság

Megkésve, de indulnak a megyei küzdelmek a nőknek is Somogyban.

A jó hír az, hogy Somogytarnóca, Kutas és Kaposvár részvételével, rövid alapszakasszal, és ezáltal garantált dobogós helyezéssel tervezhetnek a megyei női csapatok.

Az érem másik oldala, hogy ez a minibajnokság igazából nem elegendő cél még a megyében küzdő csapatoknak sem.

Áthidaló megoldásként az alapszakasz kiegészítéseként, torna rendszerű lebonyolításban, a frissen (újra) alakult Kaposmérő belépésével négycsapatos hétvégi tornákat rendezünk. Ez a további hat hétvégi esemény (minden alapszakaszban résztvevő csapat 2-2 tornát rendez) kellő mennyiségű éles megmérettetést teremt a fele részben felnőtt, fele részben ifista játékosokból álló csapatunknak.

A bajnokság lebonyolításához a Megyei Szövetségünk is hozzájárult: A teremtornákon a pályabérleti díjat teljes egészében, a játékvezetői költségeket 50%-ban átvállalják, ezáltal csökkentve az egyesületek költségeit. Külön köszönet Illeti Muschál Zoltánt, aki megszervezi, összehangolja a női megyei kézilabdaéletet ebben az éveben.

A teremtornákra játék- és sportorvosi engedély nem szükséges, ezáltal a Kaposmérő csapatának is van lehetősége pályára lépni, reméljük jövőre már az alapszakaszban is velünk tudnak tartani.

A tavaszi tornákon szívesen látjuk majd a Balatonszemes KSE csapatát is, aki a megyebajnokságát Veszprémben játsza, az V. forduló után a 2. helyen áll a tabellán.

 

Első mérkőzésünket 2018.11.04. vasárnap 14:00-kor játsszuk a Satelit FC ellen a Deák Ferenc Sportcsarnokban Barcson.