Rangadók napja

Fergeteges hangulat, utánpótlás és felnőtt rangadók, győztes és vesztes meccsek sora jellemezték egyesületünk eddigi legnehezebb napját az elmúlt hétvége szombati napján. A mind az öt tétmérkőzésen feledhetetlen hangulatban pályára lépő játékosaink három ízben vesztesen míg kétszer győztesen vonulhattak le a pályáról.

A nap a fiú utánpótlás bajnokikkal kezdődött. Az első meccsen a balatonboglári és az egerszegi fiúk küzdelméből a Balaton partiak jöttek ki győztesen, majd fiainkon volt a sor, hogy megmérkőzzenek Egerszeg II-es gárdájával. Csapatunk kezdte jobban a találkozót és gyors indításokkal jeleztük győzelmi szándékainkat. A félidő közepén egy megingást kihasználva az ellenfél egyenlített, a juniorjaink többször nem találták a megfelelő megoldást. A nehéz periódusból felállva a félidő végére újra nálunk volt az előny, négy góllal(12-8) vezettünk. A második játékrész elején még akadtak problémák mind védekezésben mind támadásban de a hibákból tanulva és kijavítva az utolsó tizenkettő percben gólt sem kapva magabiztos győzelmet arattunk. A mérkőzés végeredménye: 21-11.

Sok időnk nem volt pihenni, rögtön a következő összecsapáson Zalaegerszeg másik csapata várt ránk. Az első találkozón nem minden alakult úgy ahogy mi szerettük volna, így a második meccsen szerettünk volna javítani és bizonyítani. A találkozón hamar előnyt szereztünk és annak tudatában nyugodtan és végig jól játszva 23-10-es győzelmet szereztünk. A junior fiúk bajnoksága május 13-án Balatonbogláron folytatódik és végződik is egyben. Amennyiben Péter Gergő fiai egyetlen pontot is szereznek a két hátralévő találkozón, ők a bajnoksága végső bajnokai.

Junior fiaink névsora:

Bálint Martin (kapus), Banó Barnabás, Barna Bence, Barna Gergő, Duics Botond, Gombos Zalán, Kitlinger Bence, Magyar Mátyás, Milisits Ákos, Nagy Dávid, Pingár Kristóf, Speri Krisztián, Váli Tibor

Edző: Péter Gergő

Az utánpótlás mérkőzések után, a junior lányokon volt sor, hogy megmutassák tudásukat. A felnőtt női bajnokságban szereplő lányok a tabella negyedik helyét elfoglaló Satelit FC Somogytarnóca együttesét fogadták. A tisztes helytállás és fejlődés céljából pályára lépő lányaink lassan lendültek bele a találkozóba és az ellenfél hamar kiépítette előnyét. Bár többször sikerült meglepni a Satelitet és több hetest is hárítottunk, a vereség elkerülhetetlen volt. A lányok fejlődése tapasztalható de az ellenfél összesen öt gólt engedve nagy arányú (5-43) győzelemnek örülhetett.

Végeredmény: Kaposvári ESE Junior 5-43 Satelit FC Somogytarnóca

Junior lányaink névsora:

Szarka Ágnes (kapus), Éles Míra, Ferenczi Kinga, Horváth Kincső, Kazinczi Rita, Loján Dorka, Ozsváth Eszter, Petkes Dalma, Pusztai Dóra, Tóth Emese, Varga Nóra

Edző: Kovács Csaba

Junior lányok után a felnőtt női csapatunk következett. Egy igazi rangadó várt Tóth Norbert gárdájára. Listavezetőként várhattuk Kutast együttesét. A bajnokság végkimenetelében kiemelten fontos mérkőzést vívhattunk. A meccset végig szoros küzdelem jellemezte, egyik csapat se tudott ellépni kettő gólnál többel. A kilátogató nézőközönség végig buzdította a lányokat. Sajnos többször kiélezett helyzetben rontottunk vagy nem tudtunk ellépni több góllal. A rangadó során számtalanszor változott a vezető csapat személye de a hatvanadik perc végére a Kutasi NKC vezetett egy góllal(24-25). Jövő héten folytatódik a párharc, ugyanis a sorsolás pikantériája, hogy vasárnap Kutas fogadja lányainkat. A Nagybajomban rendezendő mérkőzésen javíthat együttesünk.

Végeredmény: Kaposvári ESE 24-25 Kutasi NKC

 

Felnőtt női keretünk:

Hadházy Karolina, Némethné Novák Boglárka (kapusok), Balázsné Erdei Vanda, Bene-Simon Imola, Kovács Dorottya, Kristóf Beatrix, Lein Anikó, Martinka Anett, Muzsek Friderika, Patkó Emese, Sárdi Dóra, Schmidt Erika Diána, Béres Enikő, Szita Nikolett

Edző: Tóth Norbert

A nap utolsó összecsapásán felnőtt férfi csapatunk fogadta Máriaújfalut. A két veretlen csapat, a tabella első két helyéről várták a szombatot. Az alapszakasz végkimenetelében döntő fontosságú találkozóra mindkét együttes nagy erőkkel készült. A bajnokit jól kezdték Péter Gergő fiai, kemény védekezés mellett támadásban is bejöttek számításaink. A hihetetlen szoros mérkőzésen egyik csapat se tudott ellépni a másiktól, gólra-gólt válaszolva haladtunk előre az időben. Húsz perc után 9-8-ra vezetettünk. Ekkor jött az első hullámvölgyünk és az ellenfél előbb egyenlített majd átvette vezetést. A félidőre 12-14-es állassal vonultunk el. Bár többször megvolt az esélyünk a második játékrész első tíz percében, hogy csökkentsük hátrányunkat, Máriaújfalu csapata mindig visszaszerezte előnyét, sőt második harminc perc közepére az ellenfél növelni tudta a különbséget. Védekezésünk gyakran kihagyott és kizárás és több sérülés is hátráltatta férfi csapatunkat. Támadásainkban ötlettelenség és fáradtság jelei is mutatkoztak. A találkozó végére öt gólos hátrány alakult ki. A végeredmény: 24-29.

Edzői nyilatkozat (Péter Gergő):

„Elsősorban gratulálok az ellenfélnek mert meglátásom szerint az erősebb csapat nyerte a mérkőzést, viszont szeretném megköszönni a szurkolóknak az ezen a szinten ritkán tapasztalható buzdítást.”

Felnőtt férfi keretünk névsora:

Horváth Imre, Újvári Bence (kapusok), Barna Bence, Farkas Miklós, Kiss Bálint, Kovács Csaba, Kovács Krisztián, Krebsz Pál, Lőrincz Balázs, Magyar Mátyás, Mágó Armand, Nagy Dávid, Papp Lóránd, Péter Gergő, Pinke László, Potó Krisztián

Edző: Péter Gergő

 

Folytatás vasárnap hölgyeink mérkőzésével Nagybajomban. Fontos és kiélezett mérkőzésen vághatunk vissza Kutas együttesének. Minden támogatásra szükségünk van, aki teheti látogasson el és bíztassa játékosainkat.

A nap margójára írva szeretnénk megköszönni a kilátogató nézőközönség egész napos odaadó buzdítását. Fantasztikus hangulatban játszhattak csapataink minden mérkőzésen amit látványos játékkal szerettünk volna meghálálni. Az ilyen napok mutatják meg a kaposvári kézilabda és elvégzett munkánk értékét.