Sűrű menetrend, értékes pontok

Csapataink keményen dolgoznak bajnokságaikban, de a tavaszra tervezett megyei női terembajnokság meghiúsulása új célok felé tereli női szakosztályunkat

Szomorú hírt kaptunk a Megyei Szövetségtől: a tervezett női terembajnokság, amely kihívást és megmérettetést jelentett volna az apró megyebajnokság mellett a hölgyeknek, törlésre került. A szervezők levele szerint kellő számú csapat hiányában nem sikerült megszervezni a hétvégére tervezett első fordulót. A szomorú az, hogy a zárt, meghívásos tornák időpontjait többszöri egyeztetés után sem sikerült véglegesíteni, így a Kaposmérő frissen (újra)alakult csapata a játéklehetőségtől esett el, a megye kislétszámú női csapatai a tavaszi terveik átgondolására kényszerültek. Ilyen lehetőség ritkán adódik: a terembérlet egészének és a játékvezetési díjak 50%-ának átválallásával a Szövetség bizonyította, hogy fontos számára a megyei kézilabda működése, de a résztvevőket nem tudja befolyásolni, a közösségért mindannyiunknak kell tenni.

Köszönet a lehetőségért a Somogy Megyei Kézilabda Szövetségnek és Muschál Zoltánnak, aki mindent megtett a bajnokság létrejöveteléért. Talán majd a következő szezonban…

Múlt hét csütörtökön a lányok hazai pályán fogadták a DAC csapatát. Kapusunk sérülése miatt kényszerkapussal felálló csapatunk kiváló első félidőt produkált a dunaújvárosi lányok ellen. Jó védekezés segítette a kapusok munkáját, de a második harminc percben nem tudtuk tartani a lépést. Ellenfelünk megtalálta az utat a hálóig, szélső lövéseiket nem tudtuk hárítani. A végeredmény fájó vereség.

Kaposvári ESE – Dunaújvárosi AC (12-9) 20-29

Szombaton a fiúk a friss pécsi igazolások nélkül utaztak Nagykanizsára. A tabellán előttünk álló vendéglátóink jobb mérleggel, több ponttal esélyesként léptek pályára, de a lelkes serdülők edzőjük nélkül végig küzdve, vezetve, a végére elfáradva döntetlenre hozták az idegenbeli meccset. Értékes pontot szereztek!

Tungsram SE Nagykanizsa – PVSE-KESE (14-17) 31-31

Szombaton este a férfiak Pécsre utaztak a nagy rivális PEAC II otthonába. A tabella második helyezettje ellen nagy reményekkel léptünk pályára, de a sikerért tenni kellett. A mérkőzést végig uralva, stabil védekezéssel, jó kapusteljesítménnyel hátul, eredményes támadójátékkal elöl jelentős előnyt szereztünk. Ez a lendület kitartott a második félidőben is, a mérkőzés végére kiengedve, de magabiztosan győzelmet arattunk. Szerencsés sorsolásunknak köszönhetően a tabellán mögöttünk álló csapatokkal mérkőzünk meg az utolsó három fordulóban, így elérhető távolságba került a felsőházi rájátszás, egy esetleges dobogós bajnoki helyezés.

PEAC II – PVSE II (KESE) (12-19) 27-31

Folytatás az eddigieknél is szorosabb menetrenddel:

  • csütörtökön 17:00-kor a serdülő fiúk Kiskőrös ellen hazai pályán szerepelnek
  • pénteken este a férfiak Hosszúhetény ellen idegenbe utaznak (feltehetőleg pontokért)
  • vasárnap 15 órakor a lányok hazai pályán a Nagykanizsát látják vendégül

Hajrá KESE!