Szigetvár ostroma – hazai pályán

Az őszi szezon talán legjobb mérkőzésén jó játékkal, kemény védekezéssel majdnem sikerült a lehetetlen.

A mérkőzés előtt a tabellára pillantva nehéznek, ha nem lehetetlennek ígérkezett a bajnoki tabellavezető elleni mérkőzés, pont(ok)ról pedig csak félve álmodtunk. A Szigetvár erős kerettel, zömében NBII-es játékosokkal felálló csapata toronymagasan vezeti a bajnokságot.

Ennek ellenére érdekesen, számunka kedvezően kezdődött a mérkőzés. Az első hazai találatra csak a hatodik percben érkezett válasz, de addigra már további gólokat szereztünk. (3-1) Őriztük a megszerzett 3-4 gólos előnyt határozott védekezésünkkel, jó kapusteljesítményünkkel és eredményes támadójátékunkkal. A huszadik perc körüll kissé elfáradtunk, az előny mindössze egyetlen gólra fogyatkozott. (10-9) Sikerült újra lendületbe jönnünk, egy négygólos sorozattal visszajöttünk a meccsbe, s a félidő végéig őriztük az előnyt. (16-12) Érezhető volt a motiváltság, a tenni akarás játékosainkon.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első befejeződött: vendégeink 3-4 gólos távolságból követtek minket, gyors lefolyású, kreatív támadójáték és igazi erőkézilabda volt mindkét oldalon. Az 52.-ik percig vezettünk, majd a nagyon fegyelmezett és gyors játékot játszó szigetvári csapat átvette a vezetést (26-27) Erre még góllal válaszoltunk, kiegyenlítettünk, de a végjátékra fejben és fizikálisan is elfáradtunk.

A kimaradt ziccerek, a fáradó védelem a végjátékban az eredményezte, hogy a vendég csapat egy négygólos szériával jelentős előnyt szerzett, amelyet a sípszóig három gólosra tudtunk csupán faragni, így alakult ki a végeredmény. (29-32)

A mozgalmas, helyenként kemény mérkőzés a sok kiállítás (hazai oldalon 6, a vendégeknél 8 db kétperces) ellenére is sportszerű volt, a rutinos játékosok a megyebajnokságban megszokott átlagszínvonalához képest látványosabb és gyorsabb kézilabdával szórakoztatták a mintegy 50 fős nézőközönséget.

Péter Gergő (Kaposvár) : “Az idei szezon egyik legjobb mérkőzését nem az ellenfelünk nyerte meg, hanem mi veszítettük el.”

Folytatás december 8.-án hazai pályán a Komló csapata ellen, akik ebben a pillanatban egyedüli veretlenként, négy döntetlennel a tabella második helyén állnak.