Biztató jelek

Szombaton vegyesen szerepeltek csapataink a hazai mérkőzéseken.

Délben a fiúk léptek először pályára a Satelit FC Somogytarnóca ellen. A Kovácsevics István által rányitott barcsi csapat erős fizikumú, magas játékosokkal érkezett, ellenük kevés sikerélménye lehetett a srácoknak, kiütéses vereséget szenvedtek a tabellát veretlenül vezető vendégeink ellen. A mieinknél mindenki lehetőséget kapott, pozitívumként a gyerekek kitartását kell megemlíteni: a kilátogató szülők kevés gólt láthattak, de az ehhez a sporthoz szükséges harcos magatartás, elszántság érezhető volt a pályán.

KESE – Satelit FC Somogytarnóca (2-21) 7-41


Kettőkor az ifi lányoknak szólt a kezdő sípszó: a Hévízi SK csapata elszántan melegített, a mérkőzés kissé feszült hangulatban, fej-fej mellett kezdődött. A 8. percben 3-3-as állás után egy rövid de eredményes periódus után a félidő felére 7-4-es állást mutatott az eredményjelző. A viszonylag kevés gól a határozott, jó védekezésnek köszönhető, de a félidő végére kiengedtünk: 10-9-es állásnál mindössze egy gólos előnnyel mentünk a pihenőre.

A második félidő hasonló képet mutatott, 13-13-nál nehéz lett volna megmondani, ki örülhet a végén. Pár perc múlva már 16-13-ra vezettünk, majd újabb három perc elteltével 16-16 lett az eredmény. Kevés gól, jó védekezés, sok ütközés mindkét oldalon. A mérkőzés vége előtt 10 perccel harmadik sárga utáni pirossal emberhátrányba kerültünk, de sikerült ebből a helyzetből is jól kijönnünk: újabb két találatot szereztünk, így 19-16-nál már közel került a győzelem reménye a lányainkhoz. Az utolsó szakaszban ismét kissé kiengedtünk, a 25. percben 20-19-re feljött az ellenfél, ismét nyílttá vált a mérkőzés.

 

 

( Ha valakinek el kellene magyarázni, hogy miért szeretjük annyira a kézilabdát, valószínűleg ezek a mérkőzések jutnának eszünkbe: percről-percre változik a mérkőzés képe, az akaratnak és a kitartásnak rendkívül fontos szerepe van ebben a sportágban. 🙂 )

 

 

Az utolsó percekben gól nem esett, majd a mérkőzés utolsó percében egy vendég találattal 20-20-ra módosult az eredmény. Hazai időkérés után, egy begyakorolt figura eredményeként 10 másodperccel a lefújás előtt gólt szereztünk, így alakult ki a végeredmény:

KESE – Hévízi SK (10-9) 21-20

Vönöczky-Schmidt Erika (Kaposvár): “Pezsgett a csapat az egész mérkőzésen. Támadásunk kreatív és eredményes volt. Egy koncentrált, jól működő, ütközésekkel teli fegyelmezett védekezéssel értük el ezt a fantasztikus sikert.”


Az NBII-es bajnoki újonc felnőtt női csapatunk folyamatos változásban van, az őszi forduló kudarcai után jól jött volna egy önbizalomnövelő, jó mérkőzés, az első pont megszerzése. Természetesen nem a tabella közepéről érkező hévíziek ellen reménykedtünk győzelemben, de minden mérkőzést ezzel a gondolattal kell elkezdeni.

Az első félidő többé-kevésbé elszánt és céltudatos játékot mutatott, de két szakaszban is lendületet vesztettünk, 4-3-as vezetés után 4-8-at is mutatott az eredményjelző. Papir-forma eredmény volt kialakulóban, de visszajöttünk 9-10-re, 11-12-re, s csak a félidő végére fáradtunk el: 11-15-el fordultunk.

A második harminc perc elején hamar hat gólosra növelte előnyét az ellenfél, a 14. percben alakult ki a legnagyobb, 8 gólos távolság. (14-24) Az utolsó 9 percben a reménytelennek tűnő eredmény ellenére leszegett fejjel hajtottunk, jó védekezéssel és eredményes támadásokkal felzárkóztunk, labdánk volt az egygólos különbséghez, de nem sikerült a bravúr. A mutatott játék képe reménykeltő, kezd összeállni a tavasszal már talán pontot – pontokat érő játékrendszerünk, de még sok hasonló mérkőzést kell megvívnunk ilyen jó ellenfelek ellen.

KESE – Hévízi SK (11-15) 23-25

Tóth Norbert (Kaposvár): “Végre egy olyan meccset játszottunk, amire lehet építeni. Végig tartása volt a csapatnak. Igaz több ziccert elhibáztunk, de egy győztes második félidőt sikerült produkálni. A sérülteknek mielőbbi gyógyulást!”