Dunaújváros, Harkány

Az ifi lányok a veretlen DKKA otthonában vereséget szenvedtek, a férfiak hazai pályán fogadták a Harkány SE csapatát.

A csütörtöki ifjúsági leány mérkőzre szerény elvárásokkal utaztunk. Kapus nélkül maradt csapatunkat komoly feladat elé állította a toronymagasan listavezető Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia nívós játéka.

Mezőnyjátékosok osztoztak a két félidőben a háló őrzésén, ismét sikerült több ziccert fogni. A cél a becsületes helytállás volt, sérülésmentesen. Mindenki pályára lépett, de sajnos voltak hibák, eldobott labdák. Az ellenfél kapusát naggyá tettük a középre irányuló lövéseinkkel. Mindezektől függetlenül igazi csapatként küzdöttek a lányok, és minden sikeres megmozdulásnak együtt örültünk.

DKKA – KESE (22-9) 47-21

Pénteken este a Baranya Megyei Bajnokság küzdelmei folytatódtak a férfiaknak. A felsőházi rájátszás szempontjából kevésbé fontos mérkőzést kis csúszással kezdtük. A vendégeink hat mezőnyjátékossal érkeztek, egy sportorvosi engedély makacs dátuma miatt ráadásul kapus nélkül, így a csapatok közös megegyezéssel 5-5 elleni mezőnnyel kezdték a meccset. Az időközben megérkezett hatodik játékos pályára lépésével már teljes létszámban, de csere nélkül játszották végig a találkozót a Harkány SE játékosai.

Az első félidőben fegyelmezett, nagy iramű játékkal előnybe kerültünk, labdaszerzések utáni lerohanásokkal, könnyű gólokkal eldöntöttük a mérkőzést. Minden játékosunk pályára lépett, a mezőnyben mindenki gólt-gólokat szerzett. Még az előző mérkőzésen “altató” beállósunk is 6 gólig jutott, reméljük maradt benne tartalék a rájátszásra. ( 🙂 ) A félidei hétgólos előny a mutatott játékhoz képest kevésnek mondható, vendégeink gyakran találtak utat a kapuig beállós posztról vagy egyéni megmozdulásokból.

A második félidőben az érthetően visszafogott tempóban kézilabdázó vendégeink játéka nem ragadt át ránk. Folyamatos cserékkel, lendületes játékkal növeltük a különbséget. Volt egy kilenc és egy hatgólos szériánk is, amire nem érkezett válasz, de a rutinos “öregekből” álló ellenfelünk becsülettel végigjátszotta a mérkőzést. A végeredmény számszerű értékének nincs jelentősége, a sportszerű mérkőzésen egyetlen kiállítás mutatta a kézilabda iránti szenvedélyt és elkötelezettséget. Köszönjük, Baranyai Megyebajnokság!

PVSE II. (KESE) – Harkány SE (21-14-) 50-28

Folytatás jövő szombaton 14:00-kor hazai serdülő fiú meccsel a PSN ellen (nagy csata várható!) valamint közvetlenül utána a férfi alapszakasz utolsó bajnokijával Bácska ellen. Eközben a lányok a Gódor Mihályékhoz utaznak Lentibe, ahol ismét nehéz mérkőzés vár rájuk.