Egy lépéssel közelebb a felsőházi rájátszáshoz

A férfiak a Hosszúhetény csapatához látogattak péntek este.

Papírforma szerint pontokért utaztunk Pécsváradra, de azért tudtuk, hogy nem adják olcsón a győzelmet a helyiek. A mérkőzésre nagy létszámban vonult ki a Szigetvár csapata, feltehetőleg a rájátszásra készülve figyelték a játékot. (Kiváló beállós csapattársunk a mérkőzésen gólszerző tudását ügyesen álcázva, a csak vérbeli profikra jellemző taktikázással “altatta” a vigyázó tekinteteket, a közeljővőre való tekintettel nem teregette ki összes kártyalapját. 🙂 )

A tabella alsó felén tanyázó vendéglátóink nagy irammal kezdték a mérkőzést. Tíz percen át fej-fej mellett haladtunk, majd egy jó szériával ötgólos előnyhöz jutottunk. Felvettük a futós játékot, a pécsi fiatalok magabiztosan találtak a hálóba. A félidő végére tekintélyes nyolc gólos előnyt szereztünk, ráadásul kitűnő védekezés, kevés kapott gól mellett. (12-20)

A negyvenedik percre meglett a tízgólos különbség, ez elég volt a mérkőzés lefújásáig: minden utazó játékosunk pályára lépett, sokszor sosem látott összetételben. A végeredmény ötgólos magabiztos győzelem, amelyet az első félidőben alapoztunk meg, de valószínűleg egy harmadik félidőben is tartani tudtunk volna.

PVSE II (KESE) – Hosszúhetényi SE (12-20) 33-38

A hétvége további megyei eredményei szerencsésen alakítják helyzetünket a tabellán: a sereghajtó Bácska megverte a Harkányt hazai pályán, a Szigetvár – PTE-ÁOK Petőfi döntetlen is kedvező számunka. A Komló – PEAC II hazai győzelme közelebb hozta a dobogót az alapszakasz végére, de a rájátszás a fontos: még két hazai mérkőzésünk van, amelyet meg kell nyernünk az alapszakaszban.

Folytatás jövő pénteken este 19:30-kor a Harkány ellen hazai pályán.