Kínkeserves győzelem

A paksi vereség után a bajnokság sereghajtója, Bácsalmás ellen bizonyíthatott a fiú serdülő csapatunk szombaton, hazai pályán. Az OSB harmadik osztályában szereplő utánpótlás gárdánk a középmezőnyből várhatta az összecsapást. Bár az ellenfél létszám hiányban játszott végig, szoros meccs alakult ki.

A találkozó esélyeseknek megfelelően kezdődött és hamar vezetést szerzett a Péter Gergő által vezetett együttesünk. Szép és ügyes játékkal használtuk ki az ellenfél emberhátrányát és több gólos előnyre tettünk szert. Sajnos eredményes teljesítményünk elég hamar véget ért és a bácsalmási fiúk nagyot küzdve előbb egyenlítettek majd hibáinkat megbüntetve szereztek vezetést. Egy ideig tudtuk magunkat tartani és követni a jobban játszó ellenfélhez, de a sorozatos labdaeladásoknak és technikai hibáknak köszönhetően a felidőre három gólos (7-10) hátrányban mehettünk. A második játékrészben se tudott lényegesen megváltozni a játék képe és az ellenfél keményen védekezéssel tartotta az eredményt. Bár többször megpróbáltunk felzárkózni a negyvenötödik percig maradt a kettő-három gólos differencia a csapatok között. Az mérkőzés utolsó tizenöt percében lassan csökkentettük hátrányunkat és izgalmas végjáték alakult ki, nem egyszer kulcs pillanatokban rontottak a játékosok mindkét oldalon. Hetesek és ziccerek sora maradt ki. Az összecsapás utolsó percére döntetlen tudatában mehettek a játékosok. A folyamatos labdaeladások miatt hol az egyik, hol a másik csapat tűnt esélyesebbnek. Végül a mi fiaink dobhattak időntúli kilencest a győzelemért, melyet nem kis szerencsének köszönhetően sikerült bedobnunk és mi örülhettünk a két pontnak.

Fiú OSB III. osztály Dél-Nyugat

Kaposvári ESE  17 – 16  Bácsalmási PVS

Edzői nyilatkozat (Péter Gergő): „Minden tiszteletem az ellenfelünké. Ezt a győzelmet semmilyen formában nem érdemeltük meg.”

Bár sikerült győzelmet aratnunk, a játék képe nem egyszer elkeserítő volt. A következő fordulóban Kalocsán javíthatunk a Gézengúz UKC ellen vasárnap. Ezúton is szeretnénk megköszönni a kilátogató szurkolóinknak a bíztatást.